Κυριακή 8 Ιουλίου 2012

Fucking: Το "ανατρεπτικό" χωριό των Άλπεων!!! (PHOTOS)


Ο πρώτος, βέβαια, είναι προφανής. Το όνομα «Fucking» προσελκύει πολλούς επισκέπτες που θέλουν να δουν από κοντά το «ανατρεπτικό» αυτό...

αυστριακό χωριό, το οποίο βρίσκεται ανάμεσα σε καταπράσινους λόφους, κοντά στο Σάλζμουργκ.

Το χωριό έχει περίπου 100 κατοίκους, που ασχολούνται κυρίως με τη γεωργία, και ειδικότερα με την καλλιέργεια μηλιών και καλαμποκιού. Αξίζει να σημειώσουμε πως το όνομα του χωριού δεν έχει καμία σχέση με τη σημασία της λέξης στα Αγγλικά, αλλά μεταφράζεται ως «Το χωριό των Focko» (παλιότεροι κάτοικοι της ευρύτερης περιοχής)!


Ο δεύτερος λόγος είναι ότι το Fucking είναι το μοναδικό αυστριακό χωριό που «μετράει» τις περισσότερες κλοπές… πινακίδων από τους δρόμους. Για την ακρίβεια, οι τοπικές Αρχές ανανεώνουν σε εβδομαδιαία βάση τις ταμπέλες στο χωριό, γιατί δεν είναι λίγοι οι επισκέπτες που παίρνουν μία για… σουβενίρ!

















Μια γερμανική ζυθοποιία έβαλε το όνομα του χωριού στη νέα της μπίρα, η οποία κυκλοφορεί με την ονομασία «Fucking Hell», όπου το «facking» παραπέμπει στο όνομα του χωριού και το «hell» είναι μια γερμανική λέξη που χρησιμοποιείται για να δηλώσει τη light μπίρα! Αυτός είναι και ο τρίτος λόγος… της διασημότητας του εν λόγω χωριού.







Σημείωση: Πρόσφατα οι αυστριακές Αρχές τοποθέτησαν κάτω από την πινακίδα του χωριού την εξής σήμανση: «Fucking, Bitte? Nicht so schnell!»… Μεταφράζοντας έχουμε το εξής καταπληκτικό… αποτέλεσμα: Fucking (ό,τι αυτό σημαίνει!), Παρακαλώ, όχι τόσο γρήγορα! Βέβαια, οι άνθρωποι δεν είχαν καμία… πονηρή πρόθεση! Απλώς ήθελαν να συνετήσουν τους οδηγούς να πηγαίνουν πιο σιγά στο δρόμο, μπαίνοντας σε κατοικημένη περιοχή όπου μπορεί να περνούν παιδιά. Έλα, όμως, που εμείς ξέρουμε καλύτερα Αγγλικά από τους Γερμανούς!


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου