Πέμπτη, 12 Ιουλίου 2012

Φυλακισμένοι παράγουν «καθαρή» ενέργεια για να μειώσουν την ποινή τους !!!Εμπνευστής της πρωτοβουλίας είναι ο δικαστής Jose Henrique Mallmann, που συνέλαβε την ιδέα όταν πληροφορήθηκε ότι στα γυμναστήρια των ΗΠΑ τα στατικά ποδήλατα παράγουν ηλεκτρική ενέργεια.
Αντίστοιχα προγράμματα εφαρμόζονται και σε άλλες φυλακές, όπου οι τρόφιμοι μειώνουν την ποινή τους μαθαίνοντας να διαβάζουν ή παρακολουθώντας μαθήματα.

Για την υλοποίηση της φιλόδοξης πρωτοβουλίας η αστυνομία προσέφερε αζήτητα ποδήλατα από το τμήμα απολεσθέντων.
Μηχανικοί από την περιοχή ανέλαβαν να κάνουν τα ποδήλατα στατικά και να τα συνδέσουν με μπαταρίες αυτοκινήτων που προσέφεραν οι τοπικές επιχειρήσεις.
Στο καινοτόμο πρόγραμμα που δίνει την ευκαιρία στους τροφίμους να μειώσουν την ποινή τους με την παραγωγή ενέργειας για τη φωταγώγηση ενός δρόμου της πόλης Santa Rita.

Κάνοντας πεντάλ οι τρόφιμοι φορτίζουν μια μπαταρία που τροφοδοτεί με ενέργεια δέκα λάμπες δρόμου. Για κάθε τρία οκτάωρα πάνω στο ποδήλατο, η ποινή των τροφίμων μειώνεται κατά μια ημέρα.
Κάθε βράδυ, λίγο πριν τη δύση του ηλίου, ένας φύλακας μεταφέρει τις φορτισμένες μπαταρίες από τις φυλακές στο κέντρο της πόλης.

Τις συνδέει στον μετατροπέα και λίγα λεπτά αργότερα οι λάμπες ανάβουν και ο δρόμος φωταγωγείται.
Αν και για πολλά χρόνια παρέμενε άδειος τα βράδια, σήμερα ο δρόμος που φωτίζει με ενέργεια από τις φυλακές προσελκύει ζευγάρια, που κάνουν βόλτα, ανθρώπους που κάνουν τζόκινγκ, γονείς με τα παιδιά τους και πολλούς περαστικούς.

ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΑΣΧΗΜΟ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΚΑΙ ΟΙ ΔΙΚΟΙ ΜΑΣ ΦΥΛΑΚΙΣΜΕΝΟΙ ΤΟ ΙΔΙΟ Η ΚΑΤΙ  ΠΑΡΟΜΟΙΟ..........ΕΤΣΙ ΠΡΟΣΦΕΡΟΥΝ ΚΑΙ ΕΡΓΟ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου