Παρασκευή 6 Ιουλίου 2012

Εκτός φυλακής ο Σάββας Ξηρός για λόγους υγείας

Κι όμως το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Πειραιά αποφάσισε να βγει από τη φυλακή ο Σάββας Ξηρός παρά το γεγονός ότι είχε καταδικαστεί σε 5 φορές ισόβια και 25 χρόνια κάθειρξη για συμμετοχή σε 5 δολοφονίες, ληστείες, εκρήξεις και συμμετοχή στην 17Ν.


Ο Ξηρός θα επιστρέψει για λίγο στις φυλακές και από κει στο νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ, όπου θα νοσηλευτεί φρουρούμενος.
Ο ίδιος μεταφέρθηκε στα δικαστήρια λίγο μετά τις 9 το πρωί για να ζητήσει την αποφυλάκισή του γιατί αντιμετωπίζει σοβαρά προβλήματα υγείας.
Ο Σάββας Ξηρός υποστήριξε στο δικαστήριο ότι κινδυνεύει στο ένα μάτι με ολική απώλεια όρασης ενώ στο άλλο έχει περιοριστεί σημαντικά. Τον περασμένο Νοέμβριο είχε χειρουργηθεί στο ένα από τα δύο του μάτια. Επιπλέον, αντιμετωπίζει και σοβαρό πρόβλημα ακοής ενώ μικρόβιο του προκάλεσε σοβαρά οιδήματα στα πόδια.
Η στιγμή της σύλληψης και της αποκάλυψης της 17Ν
Το Σάββατο της 29 Ιουνίου 22:25 στο λιμάνι του Πειραιά ο αυτοσχέδιος εκρηκτικός μηχανισμός που μεταφέρθηκε στη περιοχή με ταξί εξερράγη στα χέρια του Σάββα Ξηρού. Ο δράστης νοσηλεύεται στον Ευαγγελισμό με σοβαρά τραύματα στα μάτια, στο δεξί χέρι και στο θώρακα.
Τα στοιχεία του οδηγούν την αντιτρομοκρατική υπηρεσία στο εργαστήριό του στον Κολωνό και στο σπίτι του στην Παλλήνη, ενώ προσάγεται για ανάκριση η Ισπανίδα και επί δέκα έτη φίλη του, Αλίθια Ρομέρο Κορτές. Το 38άρι περίστροφο που βρέθηκε κοντά του έχει τη “σφραγίδα” της 17 Νοέμβρη.
 Ακολουθεί η επιχείρηση της Αστυνομίας στην οδό Πάτμου 84 στα Κάτω Πατήσια.
 Ένα αποτύπωμα συνδέει τον Σάββα Ξηρό με τη δολοφονία του Ελληνο-βρετανού εφοπλιστή Κωστή Περατικού (28 Μαΐου 1997), ενώ η ανάλυση του DNA αποδεικνύει τη συμμετοχή του και στην επίθεση με ρουκέτα κατά του Γερμανού πρέσβη Άλμπερτ Κούνα (16 Μαΐου 1999).

ΣΙΓΑ ........ΝΑ ΜΗΝ ΗΤΑΝ ΑΥΤΗ Η ΚΛΕΦΤΟΚΟΤΑΔΕΣ Η 17 ΝΟΕΜΒΡΗ...........

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου