Τετάρτη, 27 Ιουνίου 2012

Στον πύργο του κόμη Δράκουλα!

Τυχαία ή όχι, η επιλογή του χώρου είναι τουλάχιστον εντυπωσιακή και ενδιαφέρουσα!

Τα εργαλεία που εκτίθενται χρησιμοποιούνταν κατά το Μεσαίωνα. Η έκθεση άνοιξε τις... πόρτες της την περασμένη Παρασκευή και θα διαρκέσει ως και τις 14 Οκτωβρίου το Κάστρο Μπραν του θρυλικού κόμη Δράκουλα, στη Ρουμανία.

Μεταξύ των εργαλείων βασανισμού που διεγείρουν την περιέργεια του επισκέπτη είναι η σιδηρά παρθένος, ένα σιδερένιο κουβούκλιο, το εσωτερικό του οποίου καλύπτεται από προσεκτικά τοποθετημένα αιχμηρά αντικείμενα, που σκοπό έχουν να βασανίσουν όποιον καταλήξει εκεί.

Τα καρφιά καταλήγουν στα μάτια, στο στήθος και την πλάτη του θύματος, αλλά αποφεύγουν να τραυματίσουν κάποιο όργανο ζωτικής σημασίας, προκειμένου το θύμα να αιμορραγεί και να υποφέρει για μεγάλο χρονικό διάστημα.

Επίσης, στα εκθέματα περιλαμβάνεται η κλίνη του Προκρούστη, μάσκες ντροπής, χειροπέδες, δρεπάνια, αλυσίδες, ζώνες παρθενίας και η καρέκλα του Ιούδα, ένα κάθισμα σαν πυραμίδα, όπου το θύμα καθόταν πάνω, έτσι ώστε η κορυφή της πυραμίδας να μπαίνει σε κάποια οπή και δενόταν με σχοινιά η βαρίδια. Αυτά σιγά-σιγά τραβούσαν προς τα κάτω.

Συνολικά εκτίθενται 53 εργαλεία βασανισμού, που αποτελούν τμήμα ιδιωτικών συλλογών από την Ιταλία και την Ισπανία.

Η είσοδος στην έκθεση απαγορεύεται σε άτομα κάτω των 16 ετών.
Έκθεση με εργαλεία βασανισμού στον πύργο του κόμη Δράκουλα!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου