Σάββατο 30 Ιουνίου 2012

Γιατί τα νεαρά κορίτσια αναζητούν ερωτικές σχέσεις με ηλικιωμένους άνδρες;

Τα τελευταία χρόνια παρατηρείτε το φαινομενικά νεαρές κοπέλες 17-22 ετών να προτιμούνε να έχουν σχέσεις με άντρες τουλάχιστον με τα διπλάσια χρόνια τους,(οι λεγόμενοι sugardaddy) που άνετα θα μπορούσαν να είναι πατεράδες τους, και σε μερικές σχέσεις και παππούδες τους, όπως στην φωτογραφία, παρά με αγόρια της ηλικίας τους. Τι της ωθεί σε αυτή τους την επιλογή; Δεν βρίσκουν αυτό που ζητάνε στης δικές τους ηλικίες; Τι κινδύνους μπορεί να κρύβει μια τέτοια σχέση; Σε αυτά τα ερωτήματα θα προσπαθήσουμε να δώσουμε απαντήσεις σήμεραΠρόβλημα 1. Το ψυχολογικό. Μια γυναίκα 18 ετών είναι ψυχοσωματικά πολύ πιο ώριμη από ένα αγόρι στην ηλικία της. Ο κόσμος που αρχίζει να ανακαλύπτει της προσφέρει ηδονές και αρώματα που της είναι άγνωστα οπότε αναζητά δάσκαλο για να την μυήσει. Βλέπει ότι οι συμμαθητές της είναι ανώριμοι και άπειροι. Βλέπει ότι τα ενδιαφέροντα τους εξαντλούνται στο κάπνισμα, στο ποδόσφαιρο, στην πολιτική όσοι έχουν βύσματα και κονέ και νιώθει ότι δεν είναι οι κατάλληλοι για να την οδηγήσουν στα μονοπάτια του έρωτα. Έτσι με τον 40-50 άρι νιώθει ότι ως ολοκληρωμένη προσωπικότητα θα μπορέσει να μάθει πως λειτουργεί η ζωή.

Η 18χρονη και ο 45ετών στην ταβέρνα


Έτσι οι υπόλοιποι βλέπουμε το θέαμα που τουλάχιστον μας προκαλεί περιέργεια και γέλια πολλές φορές σε ένα εστιατόριο το εξής ζευγάρι: όμορφη κοπέλα ετών 17-18, στην παρέα του ” θείου”. Γιατί αυτό το όμορφο κορίτσι δεν είναι με έναν συμμαθητή της στο πάρκο, για παράδειγμα; Τι συζήτηση μπορεί να κάνει με τον ‘θείο”; Και κατά πόσο ο ηλικιωμένος άντρας μπορεί να βρει θέματα συζήτησης με την πιτσιρίκα; Η κατάσταση δηλαδή είναι τι να σου πει και τι να της πεις; Για να υπάρχουν όμως αυτά τα ζευγάρια άρα έχουν τι να πουν μεταξύ τους. Γεγονός.
Το κορίτσι ψάχνει για “σταθερότητα”, “καλλιέργεια ψυχής”, για “έμπειρο παίκτη”, ο οποίος θα της δώσει εφόδια πνευματικά και οικονομικά για να εισέλθει στον επαγγελματικό κλάδο της ζωής, μακριά από την οικογένεια της, που μέχρι τώρα την φρόντιζε. Φυσικά δεν υπάρχει δωρεάν γεύμα, οπότε εκείνη τον πληρώνει με το σώμα της. Με δυο λόγια η κατάσταση είναι win-win και για τους δυο. Πρόκειται καθαρά για μια συνδιαλλαγή όπου ο ένας εταίρος βάζει το χρήμα και ο άλλος την εργασία. Έτσι έχουμε τον σχηματισμό εταιρείας χωρίς κέρδη αφού δεν παράγουν τίποτα, ούτε πουλούν υπηρεσίες αλλά απλά απολαμβάνουν ο ένας το προϊόν του άλλου.

Τι κερδίζουν ο καθένας;


Ο μεσήλικας άνδρας κερδίζει από τέτοιες σχέσεις αυτοεπιβεβαίωση, τονώνει το εγώ του, το παίζει μέντορας, αφού έχει την εμπειρία, κάτι που δεν μπορεί να το κάνει με μια γυναίκα 35 ετών π.χ. και πληρώνει για να περνά ωραία. Και πιστέψτε με περνά πολύ ωραία. Να που τα λεφτά μπορούν να αγοράσουν ευτυχία. Νοικιάζοντας την πιτσιρίκα κάνει το κέφι του και κάνει μαζί της πράγματα που δεν θα μπορούσε να τα κάνει με την γυναίκα και μητέρα των παιδιών του. Μέχρι να βαρεθεί. Τέτοιες σχέσει γρήγορα αρχίζουν να κουράζουν αφού μετά από 2-3 μήνες έχει χορτάσει τα νιάτα της μικρής και αυτή δεν έχει τι να του προσφέρει διαφορετικό. Τότε συνήθως τερματίζεται η συνδιαλλαγή και ο μεσήλικας αρχίζει να ψάχνει για την επόμενη μικρούλα που θα κάνει ακριβώς τα ίδια πράγματα, και το μόνο που την διαφοροποιεί από την προηγούμενη είναι ότι είναι άλλη γυναίκα. Στο σκοτάδι όλες οι γάτες είναι μαύρες όμως στο φως, και ο μεσήλικας θέλει το φως για να επιδείξει την νεαρή γκόμενα, οι γυναίκες είναι διαφορετικές. Θέμα status και κοινωνικής ισχύς. Αναφέρατε κάπου την λέξη αγάπη; Δεν υπάρχει ούτε αγάπη, ούτε έρωτας σε τέτοιες σχέσεις. Εδώ υπάρχουν συμφέροντα!

Συμβουλή προς πιτσιρικάδες


Η συμβουλή μου προς τους πιτσιρικάδες 15 -18 ετών είναι ότι αν θέλετε να κάνετε σχέση με την “θεά της τάξης”, όμως ξέρετε ότι αυτή προτιμά τους ηλικιωμένους άνδρες δεν αξίζει η προσπάθεια να την πλησιάσετε. Οι πιθανότητές σας είναι μηδενικές. Εκείνη έχει κάνει την επιλογή της και εσείς απλά θα φάτε χυλόπιτα και θα απογοητευτείτε. Δεν αξίζει ο κόπος!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου