Πέμπτη 28 Ιουνίου 2012

Η 20χρονη φοιτήτρια ήταν… 40άρης Ταγματάρχης!!!....Σχέδιο χειραγώγησης του διαδικτύου από τη Νέα Τάξη Πραγμάτων!!!

Το διαδίκτυο κρύβει πολλές αλήθειες. Και ειδικά την ταυτότητα του συνομιλητή μας με τον οποίο μιλάμε και πολλές φορές…φλερτάρουμε.
Πώς θα σας φαινόταν λοιπόν αν ανακαλύπτατε ότι η αισθησιακή 20χρονη φοιτήτρια µε την οποία µιλάτε τις τελευταίες εβδοµάδες στο facebook, κάνοντας όνειρα για την πρώτη σας συνάντηση, είναι στην πραγµατικότητα ένας ταγµατάρχης 40 ετών, ειδικευµένος στην αντικατασκοπία;
Οσο και να µοιάζει«τραβηγµένο», το σενάριο αυτό δεν απέχει πολύ από την πραγµατικότητα, µετά την αποκάλυψη ενός σχεδίου των αµερικανικών ενόπλων δυνάµεων για τη χειραγώγηση του ∆ιαδικτύου, το οποίο έχει προκαλέσει πλήθος αντιδράσεων.
Το σχέδιο, που αποκάλυψε η βρετανική εφηµερίδα «The Guardian», προβλέπει τη δηµιουργία πλαστών ηλεκτρονικών «ταυτοτήτων» σε ιστότοπους κοινωνικής δικτύωσης και µπλογκ, πίσω από τις οποίες θα κρύβονται στρατιωτικοί υποδυόµενοι τους απλούς χρήστες.
Αποστολή τους θα είναι να προπαγανδίζουν τις αµερικανικές θέσεις, να παρακολουθούν τις συζητήσεις στα social media και να επιχειρούν να σαµποτάρουν τη δράση εξτρεµιστικών οργανώσεων και τροµοκρατών.
Σύµφωνα µε το δηµοσίευµα,η κεντρική διοίκηση του αµερικανικού στρατού (Centcom)έχει υπογράψει συµβόλαιο ύψους 2,76 εκατ. δολαρίων µε την εταιρεία τεχνολογίας Ntrepid, µε στόχο τη δηµιουργία λογισµικού που θα επιτρέψει στον στρατό να «ελέγξει» τα κοινωνικά δίκτυα.
Πρόκειται για µια υπηρεσία «διαχείρισης online ταυτοτήτων», γνωστή ως «sock puppet» (µαριονέτα), στην οποία προβλέπεται να αποσπαστούν 50 στρατιωτικοί. Καθένας από αυτούς θα ελέγχει έως 10 διαφορετικούς λογαριασµούς. Με άλλα λόγια, περίπου 500 πρόσωπα – µαϊµού θα παρακολουθούν µέρα – νύχτα ανυποψίαστους χρήστες του ∆ιαδικτύου, παρεµβαίνοντας στις συζητήσεις τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου